Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka (nejen) s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 236 kJ / 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,45 g |
| Tuky | 4,37 g |
| – nasycené | 2,43 g |
| – nenasycené | 1,66 g |
| –– mononenasycené | 0,39 g |
| –– polynenasycené | 1,28 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 48,07 g |
| – cukry | 8,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g oloupané kedlubny | Kedluben čerstvý | 150 g |
| 150 g 150 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 150 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 500 ml 500 ml vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| sušené houby drcené (podle chuti) | Houby sušené směs | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| česnek (nebo muškátový květ) | Česnek čerstvý | |
| bylinky (podle chuti: kopr, petrželka, pažitka, libeček) | Petržel nať čerstvá | |
| zakysaná smetana k dozdobení | Smetana kravská zakysaná 12% | |