Nutriční hodnoty (Křenová pomazánka na jednohubky/chlebíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 501 kJ / 2 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,10 g |
| Tuky | 212,53 g |
| – nasycené | 137,26 g |
| – nenasycené | 70,01 g |
| –– mononenasycené | 61,51 g |
| –– polynenasycené | 8,51 g |
| ––– omega 3 | 2,78 g |
| Vláknina | 15,05 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 5,72 g |
| Sacharidy | 213,15 g |
| – cukry | 32,55 g |
| ––– laktóza | 17,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání nad 33% tuku | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 300 g 300 g mascarpone (nebo domácí smetanová lučina, pomazánkové máslo nebo tvaroh) | Mascarpone | 300 g |
| křen (podle chuti) | Křen čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 7 7 rohlíků (nebo bageta či veka, dle potřeby) | Rohlík pšeničný bílý | 301 g |
| klobása (dle chuti) | Klobása | |
| nakládané okurky (nebo papriky, feferonky) | Okurka polní zavařená | |
| petrželka (dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
| hroznové víno | Hroznové víno čerstvé | |
| tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| ztužovač šlehačky (pokud máme nízkoprocentní smetanu) | Ztužovač šlehačky |