Pomazánka se sardelovou pastou

tejaja Kuchařka: tejaja

Pomazánky 20 názorů

Suroviny

150 g masla
3 lžičky sardelové pasty
2 na tvrdo uvařené vejce
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maslo vymiešame so sardelovou pastou, pridáme nadrobno nasekané 1,5 vajíčka.

  2. Necháme v chlade chvíľu odležať.

  3. Mažeme na chlebíky a posypeme zvyšným sekaným vajíčkom a pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pomazánka se sardelovou pastou

  • Mourka Mourka

    Sardelová pasta u nás nikdy za posledních čtyřicet let nechyběla. Nejprve u rodičů a nyní také u nás. Tato pomazánka je klasika, stačí přidat rajčátko nebo okurku navrch a nevadí, že je to recept snadný, právě proto je úžasné, jak z mála může být něco tak dobrého. Někdy v polovině osmdesátých let jsem coby dorostenka hlídající si přísně figuru objevila "křupavé kukuřičné chlebíky" a hned jsem je nahradila pečivem. Na nich je našlehaná sardelová pasta s troškou másla a plátkem citronu velká pochoutka. :-K

    Odpovědět

  • Iva Chocholoušková Iva Chocholoušková(neregistrovaný)

    No tak to jsem ráda, že mám konečně přehled o ,,chuťovkách,, vyrobitelných z této pasty...Objevila jsem ten zázrak v ,,akci,,v marketu a měla radost, ale po ochutnání jsem nevěděla, co s tím... Retro výrobek....;-(www.toprecepty.cz/recept/6645-pomazanka-se-sardelo...

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    No juj.... diskuze jak bič, já jen teda konečně vím, na co můžu třeba použít tu pastu, nikdy jsem to nepochopila :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Tejajo, diky za tip na veceri. Porad premyslim, jakou pomazanku jeste umichat, abysme meli nejakou zmenu. A udelat pomazanku ze sardelky by me nenapadlo:-O Mozna je to pro nekoho prekvapujici, ale ja to nejen nikdy nedelala, ale ani nikdy neochutnala a nesetkala se s tim.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak já nevím, vidím recept na normální běžnou chutnou a jednoduchou pomazánku o 4 ingrediencích (na spoustu pomazánek není ani více potřeba). Taky mám někdy dojem, že pokud se nejedná o složitou úpravu masa, tak se recept neuznává, přehlíží se a nebo se haní, že je příliš jednoduchý. Pro mě má kategorie Pomazánky stejnou váhu jako třeba Vepřové nebo Hovězí maso, roštěnku si přece na chleba nenamažu:-S.
    Dokonce jsem zde ani tuto pomazánku nenašla, tak i to je v pořádku.
    Mně spíše vadí recepty odbyté, nedopsané, rychle napachtěné bez lásky k řemeslu, odfláknuté fotky (nejlépe vyfocené na špinavém talíři) a hlavně neskutečné množství duplicitních receptů :-(.
    Terezko, pomazánka je fajn:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Bazalečka, ďakujem za tip, najbližšie vyskúšam s ančovičkami:yes::-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bazalko - děkuji za tip - dělám ji jinak skoro stejně jako tejaja - ale s těmi ančovičkami co musí být mňamka ;-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Tahle pomazánka je skvělá, jenom od jisté doby nepoužívám sardelovou pastu, nedostanu ji v nejlepší kvalitě a nacházím v ní zbytky tvrdých, asi nějakých šupinek. Rozmixuji úplně najemno konzervičku ančoviček, smíchám s dobrým máslem a vařené domácí vajíčko navrch, je už jen báječný bonus.:yes::-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    myslim, ze tato debata by nemusela prebiehat pod receptom...moju reakcu som napisala sem
    http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=496

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    kvinek, díky, máš pravdu:-(:-8

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    kvinek - dobrý a hodnotný příspěvek:yes::-D:-D:-D Není co dodat:yes:

    Odpovědět

  • kvinek kvinek

    Já sice také nejsem "zdejší", ale navštěvuji tyto stránky prakticky denně a sleduji a obdivuji nové příspěvky, proto bych ráda připojila svůj (ne)skromný názor k problému "Soutěž"... Podle mě je těžko soudit, který recept je "hodný zveřejnění" a který ne - spousta kuchařek přidá recept na bublaninu, který se liší jen množstvím cukru, jedním vejcem a použitým ovocem a hnedle je nový skvost na světě. Nebo co takhle 4 různé muffiny nebo zmrzliny? Přitom by stačilo napsal třeba "Základní recept na muffiny + obměny" - snáze by se orientovalo mezi jednotlivými použitými surovinami a poměry v receptech... Tím chci jen říct, že ač není úplně košér recept na máslo s medem, jsou na světě i kuchařky, které nevaří tak dlouho jak vy, zkušené kuchařky, maminky či babičky, a nenapadlo by je udělat rychlou pomazánku z protlaku či ze sardelové pasty (a možná ji ani neznají)....Ale možná se taky pletu. Jinak se omlouvám za své rozhorlení, ale mrzí mě, že se tak skvělí lidé hádají kvůli prkotinám jako jsou soutěže - ať si každý sám sáhne do svědomí a posoudí své činy sám ...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Terezko, tos mne nepochopila:-/. Už mne seřvala i dcera, že jsem měla blbou poznámku ohledně Týnky;-(. takže Týnko, já jsem tím jen myslela, že jsem tě tady nikdy neviděla a vlastně jsi proto asi nemohla pochopit, jako moje dcera ne, co vlastně tejaji vytýkáme. Terezka je jedna z nejlepších kuchařek, jaké tady máme a ona to dobře ví;-).Velice si jí vážím a mnohé její recepty se mi moc líbí. Možná je to tou soutěží, že jsme nějak podráždění, nevím. Tobě, Terezko se omlouvám, ale nemůžu si pomoct, ale uznávám a zase ta Pejli mi dnes poslala recept na rybí pomazánku s šílenou fotkou:-( a ty ses mne zastala.:yes: Já bych jen chtěla, když už nám to dělají ti noví, kteří se tady ještě neorientují, abys aspoň ty, co opravdu víš, co je to recept(dobrý recept), nevkládala aspoň teď,..nechci říct špatné, ale skrátka, recepty tady toho typu, když víš, kolik jich tady je. A prosím ještě jednou, nezlob se, že i mi někdy ujedou nervy;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusna, vložila. Prejdi, teda ak chceš, moje recepty, všimni si dátum vloženia a pozri recept. Veľká časť z nich sú výborné recepty, ktoré tu zostali bez povšimnutia. A ty si bola. ak sa dobre pamätám ( možno sa mýlim ) tá, ktorá si pred súťažou všimla počet mnou vložených receptov a fotografií. Alebo si myslíš, že pomazánka je nehodná dobrého kuchára ? Všetky mäsá pečené najedno kopyto a prečačkané torty sú ok ?
    A ešte poznámka : že vám babenky moje nevadí, keď niekto vloží cez noc fotky a recepty tak, že získa za jedinú noc 100 bodov ?!?
    Prečo sa vytýka Týnke, že nie je tunajčia ? Je to web fakt len pre vyvolených ?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Týnko, já beru na vědomí, že nejsi zdejší;-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sardelová pasta sardelová pomazánka na chlebíčky sardelové chlebíčky sardelová pasta recept sardelová pasta-recepty sardelový chlebíček sardelová pasta recepty recepty ze sardelove pasty jednohubky s ančovičkami jednohubky s ančovičkou sardelová pasta na chlebíčky sardelove jednohubky pomazánka s ančovičkami sardelková pomazánka pomazánka z ančoviček sardelová pomazánka na chlebíčky recept jednohubky ze sardelové pasty chlebíčky se sardelovou pomazánkou chlebíčky s ančovičkami sardelova pasta jednohubky

Zapomněl/a jsem heslo