Nutriční hodnoty (Špaldové bagely s brusinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 392 kJ / 1 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,50 g |
| Tuky | 49,13 g |
| – nasycené | 25,42 g |
| – nenasycené | 18,71 g |
| –– mononenasycené | 14,37 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 44,30 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 90 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 252,80 g |
| – cukry | 36,55 g |
| ––– laktóza | 8,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 170 ml 170 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 170 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky cukru | Cukr bílý | 15 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 200 g 200 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 100 g 100 g celozrnné hladké špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| ½ l žičky žičky skořice | Skořice ceylonská | |
| ½ l žičky žičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 50 g 50 g brusinek | Brusinky zavařené | 50 g |
| vejce na potření | Vejce slepičí |