Nutriční hodnoty (Zapékaná šunka z Provence)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 414 kJ / 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,55 g |
| Tuky | 19,94 g |
| – nasycené | 12,67 g |
| – nenasycené | 6,48 g |
| –– mononenasycené | 5,67 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 5,38 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 23,26 g |
| – cukry | 8,88 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 400 g vepřové šunky nakrájené na silnější plátky | Šunka vepřová vařená | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 lžíce 4 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 60 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička provensálského koření | Provensálské koření | 5 g |