Nutriční hodnoty (Bramborové pyré s hořčicí a křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 422 kJ / 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 4,72 g |
| – nasycené | 2,73 g |
| – nenasycené | 1,25 g |
| –– mononenasycené | 1,14 g |
| –– polynenasycené | 0,11 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 16 mg |
| Sodík | 124 mg |
| Sůl | 0,22 g |
| Sacharidy | 107,99 g |
| – cukry | 16,79 g |
| ––– laktóza | 10,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g brambor | Brambor zimní | 600 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 220 ml 220 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 220 ml |
| 1 1 1/2 lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 1/2 lžíce pikantní hořčice | Hořčice dijonská | |
| 1/2 1/2 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý |