Nutriční hodnoty (Bramborovo-makové šlejšky s višňovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 391 kJ / 1 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,56 g |
| Tuky | 24,29 g |
| – nasycené | 3,32 g |
| – nenasycené | 15,62 g |
| –– mononenasycené | 5,13 g |
| –– polynenasycené | 10,49 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 20,43 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 219,02 g |
| – cukry | 8,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vařených studených brambor | Brambor zimní | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| cca 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce nemletého máku | Mák modrý | 37.5 g |
| polovina sáčku sáčku mražených višní | Višně čerstvé | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| lžička lžička solamylu | Bramborový škrob |