Hořčice z cukety

jollka Kuchařka: jollka

Doba přípravy: 2 1/2hod Zavařeniny 16 názorů

Suroviny

2 kg cukety (nakrájené na kostičky bez semínek)
1 palička česneku
2 čerstvé feferonky
1 dcl octa
1 dcl oleje
13 dkg cukru
8 dkg soli
2 lžičky pepře
1 velká obyčejná hořčice (400g)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do kastrolu a vaříme asi 1 1/2 hodiny a stále mícháme.

  2. Potom vše rozmixujeme a horké plníme do sklenic a obrátíme dnem vzhůru-sklenice se takto zatáhnou.

Poznámka

Recept jsem dostala od kamarádky ,která ho dělá léta

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 74 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hořčice z cukety

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Dělám již druhým rokem, moc nám chutná. :-Q:yes: Jen feferonku dávám jednu, protože nemáme moc rádi ostré. Dovolím si přidat foto.

    Odpovědět

  • Vere Iconica Vere Iconica

    Jen škoda toho česneku. Po hodině a půl vaření v něm moc vitamínů nezbude :/

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Dnes jsem otevřela zapomenutou skleničku a je uleželá a skvělá.
    Dávám bod i foto.:-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Letos opět hořčice a je skvělá každý chválí!!!!!!!!!!!:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Dobrej recept. Jen bych rád doporučil těm, kteří mají raději hořčici více žluto-oranž. použít jako v profesionální výrobně "KURKUMU"/vlastně druh zázvoru/. Když to nepřeženete,chuť se nezmění, ale barva je příznivější a tím lépe vypadá. +bodík 6

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    dobry napad, jak vyuzit cukety. jak zacnou plodit, tak nikdy nevim co s tim, ale ted uz budu vedet :-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    nachos:ahoj když to steriluješ tak rok já ji mám ještě letos poslední skleničku.:-p

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Skvělý bnápad, pořád si lámu hlavu co udělám s tou spoustou cuket od babi a tohle je teda bomba. Jen by mě zajímalo jak dlouho to asi vydrží?

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Zkoušela jsem ji přidat pod maso a do sekané a bylo to v tom moc dobré.Takto ji využiji více.:-p

    Odpovědět

  • zajvarová magda zajvarová magda(neregistrovaná)

    Ten recept znám je výborná dobrou chut:yes::-*

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pJe to úplně jiná chuť než jsme zvyklí.Určitě bude dobrá na nějaké grilované plátky masa nebo na závitky,musím vyzkoušet.Já jsem si ji dala i ke klobásce(já takovéto maglajzy můžu-to není urážka,ale já si na to potrpím,různé dresingy a omáčky).Manželovi to tak nechutnalo ke klobáse.Uvidím až to použiji jinde.Každý máme jiné chutě.;-)

    Odpovědět

  • Anonym Anonym(neregistrovaný)

    Tento recept je velmi dobry moje mam ho ela kazdym rokem:yes::yes: !

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Taky ji dělám;-):yes:

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    posílám foto a bodíka !:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka(autorka receptu)

    Tejajo díky za fotečku vypadá to moc dobře:-):-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cuketová horcice hortice z cukety domací hořčice recept domaci horcice recept cuketová hořčice recept na domácí hořčiči cuketová hořtice domaci hortice hořčice recept cuketová hořčice recept hortice s cukety cukety recept domácí zeleninová hořčice recept domácí horčice recept na hořčici recept na hořtici z cuketi hočice z cukety recepty cuketová hořčice výroba hořčice recept cuketa-hořčice

Zapomněl/a jsem heslo