Nutriční hodnoty (Květák (brokolice) po italsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 180 kJ / 1 955 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,45 g |
| Tuky | 105,96 g |
| – nasycené | 32,62 g |
| – nenasycené | 59,65 g |
| –– mononenasycené | 45,53 g |
| –– polynenasycené | 14,13 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 46,03 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,36 g |
| Sacharidy | 89,63 g |
| – cukry | 61,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 800 g 800 g květáku - předvařeného | Květák čerstvý | 800 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 80 g 80 g mrkev - hrubě nastrouhaná | Mrkev čerstvá | 80 g |
| 80 g 80 g celeru - hrubě nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 80 g |
| 80 g 80 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 80 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 3 - 4 3 - 4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
| 300 g 300 g oloupaných rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cca 2 lžičky 2 lžičky italského koření nebo dle chuti trochu bazalky, oregana... | Provensálské koření | 10 g |
| sýr - není nutný | Sýr kravský tvrdý 30% |