Houstičky obzvláště vypečené

Olga Urvalkova Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 12 porcí Slané pečivo 12 názorů

540

Suroviny

Těsto:
300 ml mléka
1 žloutek
1 lžička cukru
1 lžička soli
4 lžíce oleje
1 kostka droždí
600 g hladké mouky (část nahrazuji špaldovou celozrnnou)
Na potření:
1 bílek
1 lžíce oleje - smíchat
Na posypání:
kmín, hrubá sůl, sezam, mák...
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme hladké těsto, necháme hodinu v teple kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů na velké housky, já příště udělám 16 malých.
    Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.

  3. Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a sezamem (či mákem,kmínem...) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.

  4. Ještě horké pokropím lehce máslem pro vůni.
    Necháme zchladnout a pochutnáváme si, ještě vlažné jsou vynikající.

Poznámka

Jsou mooooc dobré, vždy mají úspěch a povedou se :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 509 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houstičky obzvláště vypečené

  • halama halama

    manina: Je taky vhodné místo sádla HERU"" suprrr :-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    hospodyne: myslíš do kynutého slaného nedávat máslo? Mám vyzkoušeno, že i s máslem to chutná jako slané pečivo, mám tady i máslové raženky :-)
    Buchtoidní pečivo vzniká spíš tím, že těsto zaděláš mlékem a přidáš jedno nebo více vajec:-p

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Olga Urvalkova: do takového těsta se máslo nedoporučuje. Chutná to pak jak buchta. Olej nebo sádlo, pro fajnšmekry ptačí.

    Odpovědět

  • Vykynuly krásně i s krabicovým mlékem, já nikdy problém neměla. A dát do těsta sádlo by určitě bylo dobré, zkusím příště, i máslo by šlo:-K

    Odpovědět

  • manina manina

    Do těsta dávám asi 50 gr. sádla, také jsou pak dlouho vláčné a chutné. Zadělávám z půl kila, tím mi pytlík mouky vyjde nadvakrát, a 250 vody + lžíci sušeného mléka. Po krabicovém mléku těsto moc nechce kynout. Zřejmě je napatlané něčím aby se nekazilo a to hubí i kvasinky v droždí. Vyzkoušeno.

    Odpovědět

  • Děkuji Luci<3 a Terezko:-K

    Odpovědět

  • Luci Luci(neregistrovaný)

    Olga Urvalkova: Moje mamka je prostě skvostná kuchařka, pekařka a cukrářka :-)

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Jsou vyborny!!!<3:yes:

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova(autorka receptu)

    Děkuji všem:-K. Druhý den jsou taky dobré díky oleji a máslu, a stačí na 10 vteřin do mikrovlnky a jsou zas jak z trouby, uvidíš:-)
    Krásný rok 2018 všem topkám:-K

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    Určitě budou dobré <3 Zkoušel sem už několik receptů, ale druhý den už nic moc. Jak jsou na tom tyto? Obávám se, že bez kvásku budou také "jen" k okamžité spotřebě :-(

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    vypadají lákavě:-)

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Ukládám:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo