Nutriční hodnoty (Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou - omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,79 g |
| Tuky | 108,02 g |
| – nasycené | 58,22 g |
| – nenasycené | 46,85 g |
| –– mononenasycené | 37,95 g |
| –– polynenasycené | 8,90 g |
| ––– omega 3 | 2,49 g |
| Vláknina | 23,85 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 284 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 35,14 g |
| – cukry | 17,74 g |
| ––– laktóza | 6,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hlívy, václavek nebo bedel | Václavka čerstvá | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule - velká | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g mrkve - nastrouhaná | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru - nastrouhaný | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g petržele - nastrouhaná | Petržel kořenová čerstvá | 50 g |
| 8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl a pepř dle chuti | Pepř černý | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| cukr krupice dle chuti | Cukr bílý | |
| ocet dle chuti | Ocet lihový | |
| 350 - 400 ml 350 - 400 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 375 ml |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |