Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 150,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2024 21:19
Popovskyrichard: Na půl litru smetany celou plechovku..
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
18. 7. 2024 20:06
Můžu se zeptat,kolik toho salka? Celou plechovku nebo jen tu menší tubu?
7. 6. 2021 06:41
mika59: Veronika.Hrozna: Před 30 lety to byla opravdu ruská zmrzlina z Ruska, dneska je to většinou česká napodobenina, to jsem chtěla říct svojí poznámkou. Spousta českých zmrzlin bohužel nechutná tak jako dřív, ať je to eskymo, přeslazený míša, o klasickém nanukovém dortu ani nemluvě - z četby jeho složení se mi přímo motá hlava.
Takže si raději dám "zmrzlinu od unijních přátel", ostatně dneska se hojně prodává i v Rusku, nebo ještě raději nějaký lokální produkt, které mohou být naprosto špičkové. Na Pardubicku je proslulá točená "Kunětická zmrzka". Až pojedete kolem, zastavte se ve vesnici Kunětice (pod Kunětickou horou) a určitě ochutnejte.
Pokud se tu vyskytnete v sobotu v podpovečer, budete moci po mši nahlednout do zdejšího kostelíka sv. Bartoloměje, který se nachází hned vedle stánku, a skrývá v sobě vzácné nástěnné malby z doby Karla IV. https://www.turistika.cz/mista/kostel-sv-bartolome....
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
6. 6. 2021 21:44
Veronika.Hrozna: Já dnes taky dělala.. vnoučatům chutná..a je to jednoduché.
6. 6. 2021 21:36
mika59: Ta tvoje, ano s tou opravdovou vanilkou je vynikající, chutná mi moc. Docela se podařila, ještě není moc zmrzlá, tak jsem z ní jen kousek ušmidlala k ochutnání , jak se podařilo z neztuhlé zmrzky ! Určitě jsem nedělala naposled, naopak musím udělat víc, ta dlouho v mrazáku nepobude, neboj!
Zítra poleju troškou čokopolevy, ušetřila jsem si na tou fajnou čokoládku......
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
6. 6. 2021 21:15
Dajda: No určitě dnes nechutná jako před 30 léty. To byla neošizená smetanová zmrzlina.
6. 6. 2021 15:49
Dajda: Moskva je nadherna, neuveritelne mesto a lide. Zmrzliny vynikajici, nejsou z dovozu od unijnich pratel, kteri k nam vozi odpad.Moskevske metro mi vyrazilo
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
![;-( ;-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/22.png)
6. 6. 2021 09:22
Veronika.Hrozna: No to chce koupit si ruskou "ruskou" zmrzlinu!
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
5. 6. 2021 19:10
mika59: Super, dám do něj na noc vanilkový lusk.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
5. 6. 2021 17:37
Veronika.Hrozna: Neměla jsem vychlazené...
5. 6. 2021 17:30
mika59: Zítra jdu udělat a proto se ptám, to Salko vychladit předtím, než je začnu přidávat do smetany? Moc se mi nechce,
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu.
A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
14. 5. 2021 21:21
srettka: Děkuji ti..
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
13. 5. 2021 16:52
Já se picnu, zase perla. Teda já být tvoje dítě, tak se budu kutálet
Každopádně tohle stojí za vyzkoušení, minimum surovin a výsledek vypadá velmi dobře.![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 5. 2021 11:32
Ja taky a brzy vyzkousim. Pridam kousek vanilkoveho lusku do Salka ,den pred pripravou.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 5. 2021 08:48
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko kondenzované, oplatky dortové
Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z2rQ
16 názorů