Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"

Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.

Hodnocení receptu je 4,1 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby mražení

20 min (20 min příprava, bez doby mražení)

12. 5. 2021 20:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 101 kJ / 1 458 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky150,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

7. 6. 2021 06:41

mika59: Veronika.Hrozna: Před 30 lety to byla opravdu ruská zmrzlina z Ruska, dneska je to většinou česká napodobenina, to jsem chtěla říct svojí poznámkou. Spousta českých zmrzlin bohužel nechutná tak jako dřív, ať je to eskymo, přeslazený míša, o klasickém nanukovém dortu ani nemluvě - z četby jeho složení se mi přímo motá hlava. :-* Takže si raději dám "zmrzlinu od unijních přátel", ostatně dneska se hojně prodává i v Rusku, nebo ještě raději nějaký lokální produkt, které mohou být naprosto špičkové. Na Pardubicku je proslulá točená "Kunětická zmrzka". Až pojedete kolem, zastavte se ve vesnici Kunětice (pod Kunětickou horou) a určitě ochutnejte. <3 Pokud se tu vyskytnete v sobotu v podpovečer, budete moci po mši nahlednout do zdejšího kostelíka sv. Bartoloměje, který se nachází hned vedle stánku, a skrývá v sobě vzácné nástěnné malby z doby Karla IV. https://www.turistika.cz/mista/kostel-sv-bartolome.... :yes:

mika59 mika59

6. 6. 2021 21:44

Veronika.Hrozna: Já dnes taky dělala.. vnoučatům chutná..a je to jednoduché.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 6. 2021 21:36

mika59: Ta tvoje, ano s tou opravdovou vanilkou je vynikající, chutná mi moc. Docela se podařila, ještě není moc zmrzlá, tak jsem z ní jen kousek ušmidlala k ochutnání , jak se podařilo z neztuhlé zmrzky ! Určitě jsem nedělala naposled, naopak musím udělat víc, ta dlouho v mrazáku nepobude, neboj! :-K Zítra poleju troškou čokopolevy, ušetřila jsem si na tou fajnou čokoládku......<3

mika59 mika59

6. 6. 2021 21:15

Dajda: No určitě dnes nechutná jako před 30 léty. To byla neošizená smetanová zmrzlina.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 6. 2021 15:49

Dajda: Moskva je nadherna, neuveritelne mesto a lide. Zmrzliny vynikajici, nejsou z dovozu od unijnich pratel, kteri k nam vozi odpad.Moskevske metro mi vyrazilo
dech. Mozna se tam, jeste podivam !;-(

Dajda Dajda

6. 6. 2021 09:22

Veronika.Hrozna: No to chce koupit si ruskou "ruskou" zmrzlinu! :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 6. 2021 19:10

mika59: Super, dám do něj na noc vanilkový lusk.;-)

mika59 mika59

5. 6. 2021 17:37

Veronika.Hrozna: Neměla jsem vychlazené...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 6. 2021 17:30

mika59: Zítra jdu udělat a proto se ptám, to Salko vychladit předtím, než je začnu přidávat do smetany? Moc se mi nechce,
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. ;-) A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......:-D:-D:-D

mika59 mika59

14. 5. 2021 21:21

srettka: Děkuji ti..:-K

srettka

13. 5. 2021 16:52

Já se picnu, zase perla. Teda já být tvoje dítě, tak se budu kutálet:-DKaždopádně tohle stojí za vyzkoušení, minimum surovin a výsledek vypadá velmi dobře.:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 5. 2021 11:32

Ja taky a brzy vyzkousim. Pridam kousek vanilkoveho lusku do Salka ,den pred pripravou. :yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 5. 2021 08:48

:yes::yes::yes: já vůbec zmrzliny nejím ale tohle musím zkusit udělat dětem - dík za recept:-K

MiskaM MiskaM

12. 5. 2021 22:35

Mňam <3 miluji ruskou zmrzlinu :-Q recept mám uložený a někdy vyzkouším :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: smetana ke šlehání, mléko kondenzované, oplatky dortové

TopRecepty.cz

Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z2rQ