Nutriční hodnoty (Hlavička z jižních Čech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 598 kJ / 4 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 199,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,56 g |
| Tuky | 307,52 g |
| – nasycené | 82,20 g |
| – nenasycené | 160,93 g |
| –– mononenasycené | 129,23 g |
| –– polynenasycené | 31,70 g |
| ––– omega 3 | 1,85 g |
| Vláknina | 16,44 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 20,46 g |
| Sůl | 48,99 g |
| Sacharidy | 134,40 g |
| – cukry | 9,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 1000 g |
| 3/4 l 3/4 l vývaru z bůčku | Vývar masový | 750 ml |
| 1 balení 1 balení dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| strouhanka (stejné množství jako krupičky) | Strouhanka pšeničná | |
| 8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
| 3 lžičky 3 lžičky soli | Sůl mořská | 24 g |
| 1 kostka 1 kostka čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 4 4 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 15 15 vajec | Vejce slepičí | 1050 g |
| 5 5 kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| strouhanka na vysypání plechu | Strouhanka pšeničná |