Nutriční hodnoty (Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 13 634 kJ / 3 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 220,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,59 g |
Tuky | 224,60 g |
– nasycené | 92,02 g |
– nenasycené | 61,42 g |
–– mononenasycené | 49,83 g |
–– polynenasycené | 11,59 g |
––– omega 3 | 2,86 g |
Vláknina | 24,48 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 9,61 g |
Sacharidy | 73,86 g |
– cukry | 33,72 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězího krku nebo kližky | Hovězí krkovice | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
popř. tymián nebo rozmarýn | Tymián sušený | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
150 ml 150 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce uzené sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce octa (jablečný, vinný) | Ocet lihový | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce javorového sirupu (třtinového cukru) | Sirup javorový | 15 ml |
1 lžička 1 lžička melasy (není nutné) | Melasa | 5 g |
1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky kouřové soli | Sůl mořská | 7.5 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |