Nutriční hodnoty (Báječné ovocné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 596 kJ / 4 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,92 g |
| Tuky | 304,08 g |
| – nasycené | 151,48 g |
| – nenasycené | 134,22 g |
| –– mononenasycené | 108,12 g |
| –– polynenasycené | 26,10 g |
| ––– omega 3 | 6,87 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 941 mg |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 338,28 g |
| – cukry | 262,68 g |
| ––– laktóza | 54,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 60 ml 60 ml oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| 100 ml 100 ml vlažné vody | Voda | 100 ml |
| 160 g 160 g cukru krupice | Cukr bílý | 160 g |
| vanilkové aroma (nebo citronová kůra) | Aroma vanilkové | |
| 220 220 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 0,5 0,5 balení prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| cca 800 g 800 g ovoce dle chuti, | Jahody čerstvé | 800 g |
| 800 ml 800 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 800 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 60 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 6 6 lžic cukru krupice dle chuti | Cukr bílý | |
| 250 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 1-2 1-2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky |