Nutriční hodnoty (Hruškový / jablečný rýžový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 116 kJ / 2 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 83,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,12 g |
| Tuky | 174,33 g |
| – nasycené | 100,84 g |
| – nenasycené | 62,19 g |
| –– mononenasycené | 55,80 g |
| –– polynenasycené | 6,39 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 962 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 248,10 g |
| – cukry | 219,80 g |
| ––– laktóza | 69,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 ml 450 ml natural nebo kulatozrnné rýže = odměřených | ||
| cca 1400 ml 1400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1400 ml |
| sůl na špičku lžičky lžičky | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cca 150 g 150 g cukru krupice, dle chuti | Cukr bílý | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry, čerstvě nastrouhané | ||
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | 30 g |
| hrušky nebo jablka | Hruška čerstvá | |
| skořice - mletá | Skořice ceylonská | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| máslo na vymazání | Máslo kravské | |
| rozinky máčené v rumu | Rozinky | |
| nasekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| strouhaný kokos | Kokos strouhaný | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |