Nutriční hodnoty (Hruškovo-citronový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 068 kJ / 5 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 67,58 g |
Tuky | 253,72 g |
– nasycené | 72,32 g |
– nenasycené | 161,16 g |
–– mononenasycené | 119,69 g |
–– polynenasycené | 41,47 g |
––– omega 3 | 10,90 g |
Vláknina | 40,19 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 675,75 g |
– cukry | 184,04 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
1 1 necelý hrnek cukru krupice, dle sladkosti ovoce | Cukr bílý | |
4 4 hrnky hrušek - očištěných, pokrájených na kousky | Hruška čerstvá | 520 g |
1 1 citron = šťáva a kůra | Citrón čerstvý | 90 g |
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 1 plnější lžíce kakaa | Kakao prášek | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
100 g 100 g másla - změklého | Máslo kravské | 100 g |
140 g 140 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 140 g |
120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vanilkový cukr nebo skořicový | Cukr vanilkový |