Nutriční hodnoty (Jahodové knedlíky z tvarohového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 782 kJ / 1 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 49,46 g |
| – nasycené | 26,92 g |
| – nenasycené | 16,85 g |
| –– mononenasycené | 14,25 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 201,36 g |
| – cukry | 23,16 g |
| ––– laktóza | 18,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek (200 ml) polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 12 12 čerstvých jahod | Jahody čerstvé | |
| 125 g 125 g tvarohu na strouhání | Tvaroh tvrdý | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| šlehačka na zdobení | Šlehačka 35% |