

Čalamáda Oluš
Suroviny
- 3,5 kg salátových okurek ( odpovídá cca 10ks)
- 5 cibulí
- 3 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička papriky sladké
- 1-2 lžičky kari
- 3 dcl octa
- 3 dcl cukru
Postup přípravy receptu
Okurky oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka (ne natenko), cibuli nakrájíme na půl kolečka. Přidáme všechny suroviny a necháme v lavoru 2-3 hodiny proležet. Kdo má rád pálivé, může přidat chilli koření.
Poté naplníme do skleniček, nálev, který vznikne, rozdělíme do všech.
Sterilujeme při 80°C cca 5 minut.
Poznámka od kuchařky
kdo ochutnal, chtěl recept:)
rychlé a jednoduché!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čalamáda Oluš
-
děkuji za pochvaly:) ano přesně jak píše AnnaKocikova, kdyby se to zavařovalo déle okurky jsou na bláto
Jinak vydrží normálně jako jiné zavařeniny, klidně celou zimu, pokud se to nesežere
-
Zajímavý a hezký recept
+4
Čalamády máme rádi
Těch 5minut je myslím na přisátí víčka.Kdyby to bylo delší dobu,tak by okurky byly asi rozvařené.Já zavařuji v papiňáku a jak začne na "plný ventil"syčet,nechávám jen 2minutky,vypnu,hned ochladím,otevřu a vyndávám
-
Rada skúšam nové recepty na čalamády a podobné veci,ale mne sa zdá na 3,5 kg uhoriek+cibuľa 1 lyž.papriky a 1 lyž.korenia strašne málo.Máme asi radi viac korenisté
ale inak ukladám a určite vyskúšam v lete
-
AniCiz: hm to mě taky,ale třeba autorka vysvětlí, jinak se mi to líbí
-
jen ta doba sterilace se mi zdá krátká..
-
uloženo,v sezoně vyzkouším..
-