Nutriční hodnoty (Placky z černé čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 197 kJ / 1 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,32 g |
| Tuky | 27,42 g |
| – nasycené | 11,65 g |
| – nenasycené | 13,16 g |
| –– mononenasycené | 8,89 g |
| –– polynenasycené | 4,27 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 42,74 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,71 g |
| Sacharidy | 142,10 g |
| – cukry | 14,55 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g černé čočky | Čočka černá neloupaná | 200 g |
| ½ pórku | Pórek čerstvý | |
| 150 ml 150 ml zeleninového vývaru (může být i horká voda) | Vývar zeleninový | 150 ml |
| 1 1 vajce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |