Nutriční hodnoty (Houbový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 847 kJ / 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,91 g |
| Tuky | 73,02 g |
| – nasycené | 26,51 g |
| – nenasycené | 39,89 g |
| –– mononenasycené | 32,12 g |
| –– polynenasycené | 7,77 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 25,83 g |
| Cholesterol | 683 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 19,48 g |
| – cukry | 7,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g hub | Hřib čerstvý | 350 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| 1 1 listové těsto | Listové těsto | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |