Nutriční hodnoty (Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 166,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,70 g |
Tuky | 228,00 g |
– nasycené | 100,59 g |
– nenasycené | 116,24 g |
–– mononenasycené | 98,41 g |
–– polynenasycené | 17,83 g |
––– omega 3 | 1,30 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,05 g |
Sacharidy | 42,11 g |
– cukry | 3,61 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 700 g |
200 g 200 g slaniny (nejlépe pancetta) | Špek | 200 g |
3 lžíce 3 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce bylinek (může být tymián, oregano, bazalka a jiné) | Bazalka čerstvá | 45 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
400 g 400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 1 smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |