Nutriční hodnoty (Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 166,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,70 g |
| Tuky | 228,00 g |
| – nasycené | 100,59 g |
| – nenasycené | 116,24 g |
| –– mononenasycené | 98,41 g |
| –– polynenasycené | 17,83 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 26,30 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,05 g |
| Sacharidy | 42,11 g |
| – cukry | 3,61 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 700 g |
| 200 g 200 g slaniny (nejlépe pancetta) | Špek | 200 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce bylinek (může být tymián, oregano, bazalka a jiné) | Bazalka čerstvá | 45 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 400 g 400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |