Nutriční hodnoty (Tažený jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,45 g |
Tuky | 41,37 g |
– nasycené | 6,19 g |
– nenasycené | 29,33 g |
–– mononenasycené | 17,62 g |
–– polynenasycené | 11,71 g |
––– omega 3 | 2,45 g |
Vláknina | 51,65 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 753 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 566,05 g |
– cukry | 300,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
100 ml 100 ml teplé vody | Voda | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje nebo rozehřátého sádla | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy nebo octa | Šťáva z citrónu | 15 ml |
280 g 280 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
rozehřátý tuk na potření | Margarín | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
papír na pečení | ||
1-1,5 kg 1-1,5 kg jablek | Jablko čerstvé | 1250 g |
100 g 100 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 100 g |
100 g 100 g pískového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
trošku trošku mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
50-100 g 50-100 g rozinek | Rozinky | 75 g |