Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Tažený jablečný závin)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 436 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny58,13 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny49,45 g
Tuky41,37 g
– nasycené6,19 g
– nenasycené29,33 g
–– mononenasycené17,62 g
–– polynenasycené11,71 g
––– omega 32,45 g
Vláknina51,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 753 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy566,05 g
– cukry300,42 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
100 ml 100 ml teplé vody Voda 100 ml
2 lžíce 2 lžíce oleje nebo rozehřátého sádla Olej řepkový 22 ml
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy nebo octa Šťáva z citrónu 15 ml
280 g 280 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 280 g
špetka špetka soli Sůl mořská
rozehřátý tuk na potření Margarín
moučkový cukr na posypání Cukr bílý
papír na pečení
1-1,5 kg 1-1,5 kg jablek Jablko čerstvé 1250 g
100 g 100 g strouhanky Strouhanka pšeničná 100 g
100 g 100 g pískového cukru Cukr bílý 100 g
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru Cukr vanilkový 8 g
trošku trošku mleté skořice Skořice ceylonská mletá
50-100 g 50-100 g rozinek Rozinky 75 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.