Nutriční hodnoty (Tažený jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,13 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,45 g | 
| Tuky | 41,37 g | 
| – nasycené | 6,19 g | 
| – nenasycené | 29,33 g | 
| –– mononenasycené | 17,62 g | 
| –– polynenasycené | 11,71 g | 
| ––– omega 3 | 2,45 g | 
| Vláknina | 51,65 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 753 mg | 
| Sůl | 1,21 g | 
| Sacharidy | 566,05 g | 
| – cukry | 300,42 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 100 ml 100 ml teplé vody | Voda | 100 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce oleje nebo rozehřátého sádla | Olej řepkový | 22 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy nebo octa | Šťáva z citrónu | 15 ml | 
| 280 g 280 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 280 g | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| rozehřátý tuk na potření | Margarín | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| papír na pečení | ||
| 1-1,5 kg 1-1,5 kg jablek | Jablko čerstvé | 1250 g | 
| 100 g 100 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 100 g | 
| 100 g 100 g pískového cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g | 
| trošku trošku mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 50-100 g 50-100 g rozinek | Rozinky | 75 g |