Nutriční hodnoty (Litý koláč s ovocem a želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 232 kJ / 4 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,39 g |
| Tuky | 156,44 g |
| – nasycené | 19,61 g |
| – nenasycené | 124,99 g |
| –– mononenasycené | 87,59 g |
| –– polynenasycené | 37,40 g |
| ––– omega 3 | 10,43 g |
| Vláknina | 27,48 g |
| Cholesterol | 556 mg |
| Sodík | 587 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 570,93 g |
| – cukry | 164,13 g |
| ––– laktóza | 30,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka (nebo podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 42 g |
| 500-700 g 500-700 g čerstvého ovoce (nebo kompotovaného) | Jahody čerstvé | 600 g |
| 1 1 dortové želé | Želatina cukrářská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |