Nutriční hodnoty (Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 363 kJ / 1 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,94 g |
| Tuky | 73,66 g |
| – nasycené | 8,40 g |
| – nenasycené | 59,57 g |
| –– mononenasycené | 40,69 g |
| –– polynenasycené | 18,88 g |
| ––– omega 3 | 4,77 g |
| Vláknina | 15,20 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 229,60 g |
| – cukry | 86,90 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 dl 1 dl ovesných vloček | Vločky ovesné | 100 g |
| 1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 dl 1 dl strouhaných jablek (hrušek) | Jablko čerstvé | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 1 dl 1 dl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva (nebo necelá sody) | Kypřící prášek | 4 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| cca 3 lžíce 3 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce) | Cukr bílý | 75 g |
| citronová kůra a šťáva | Citronová kúra čerstvá | |
| cca 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| jablko (hruška) pokrájené na k ostičky ostičky | Jablko čerstvé | |
| kakao | Kakao prášek | |
| kokos | Kokos strouhaný | |
| rozinky | Rozinky | |
| brusinky | Brusinky zavařené | |
| čokoláda | Čokoláda mléčná 30% |