Nutriční hodnoty (Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 9 552 kJ / 2 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,68 g |
| Tuky | 227,09 g |
| – nasycené | 106,47 g |
| – nenasycené | 112,87 g |
| –– mononenasycené | 95,72 g |
| –– polynenasycené | 17,15 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 693 mg |
| Sodík | 4,37 g |
| Sůl | 11,32 g |
| Sacharidy | 15,15 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g debrecínského špeku nebo slaniny bez kůže | Špek | 250 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 2 stroužky 2 stroužky česneku, dle chuti | ||
| 450 g 450 g mraženého špenátu (protlaku) | Špenát mražený | 450 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vývar nebo voda s kousíčkem masoxu | Vývar hovězí |