Nutriční hodnoty (Tvarohovo-smetanový dezert s lesním ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 714 kJ / 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,05 g |
Tuky | 2,45 g |
– nasycené | 0,21 g |
– nenasycené | 1,59 g |
–– mononenasycené | 0,37 g |
–– polynenasycené | 1,22 g |
––– omega 3 | 0,89 g |
Vláknina | 13,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 88,02 g |
– cukry | 79,35 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 polotučné tvarohy | Tvaroh polotučný | |
1 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku) | Smetana kravská sladká 30% | |
15 g 15 g vanilkového cukru s fruktózou (může být i klasický) | Cukr vanilkový | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 36 g |
400 g 400 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené - maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, jahody apod.) | Borůvky čerstvé | 400 g |
3 3 žíce třtinového cukru | Cukr třtinový | |
2 lžičky 2 lžičky kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
plátky mandlí | Mandle loupané | |
lyofilizované jahody (nemusí být) | Jahody čerstvé |