Nutriční hodnoty (Tvarohovo-smetanový dezert s lesním ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 714 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,05 g |
| Tuky | 2,45 g |
| – nasycené | 0,21 g |
| – nenasycené | 1,59 g |
| –– mononenasycené | 0,37 g |
| –– polynenasycené | 1,22 g |
| ––– omega 3 | 0,89 g |
| Vláknina | 13,61 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 88,02 g |
| – cukry | 79,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 polotučné tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku) | Smetana kravská sladká 30% | |
| 15 g 15 g vanilkového cukru s fruktózou (může být i klasický) | Cukr vanilkový | 15 g |
| 3 lžíce 3 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 36 g |
| 400 g 400 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené - maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, jahody apod.) | Borůvky čerstvé | 400 g |
| 3 3 žíce třtinového cukru | Cukr třtinový | |
| 2 lžičky 2 lžičky kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| plátky mandlí | Mandle loupané | |
| lyofilizované jahody (nemusí být) | Jahody čerstvé |