

Vepřová řezanka
Suroviny
- vepřové maso 4 plátky - (krkovice/kotleta/kýta)
- sůl
- pepř mletý
- sojová omáčka 1 lžíce
- worcester omáčka 1 lžíce
- rybí omáčka 1/2 lžičky
- koření na čínu (nějaké výrazné) 1 lžička
- rajčatový protlak 2 lžičky
- bílek 1
- cibule 2 střední
- česnek 6 stroužků,
- barevná paprika 1/2
- brokolice (pár malých růžic)
- pórek 1/2
- žampiony 5 ks
- jarní cibulka 3 ks
- mouka hladká asi 2 lžíce
- horký vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky.
V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme.
Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc.
Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy.
Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne.
Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky.
Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem nebo vodou.
Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem. Podáváme s vař.brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Do nakládaného masa lze přidat i malou štamprdličku tvrdého alkoholu - koňak, vodka...(maso pak krásně zkřehne - dělám tak v létě na grilování a maso je vždy fajn a nehrozí, že by bylo jak podešev), ale není nutné jít hned kupovat celou lahev, bez něj to je taky dobré, ale s ním...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová řezanka
-
krásný a sympatický receptík
-
U nás je zelenina neustále "skladem" v lednici, ale lahvinka se vždy nějako "vypaří"
Asi jsou špatné uzávěry, nebo už nevím
Ale už to voní, bude to dobré i bez "toho-onoho"
-
janko,mirca75 píše, že "lze" přidat štamprličku, určitě za každou cenu být nemusí. Ze mne se taky stane asi alkoholik
skoro do všeho jde trochu vína a co s tím zbytkem, že?
-
Janka
ten alkohol opravdu,ale opravdu není nutný
.Jen je občas příjemné ho trošičku ochutnat-co kdy se náhodou začal kazit?
-
už jsem vytiskla a dnes udělám k obědu, jediný problém je ta láhev
Nevím, kdo pro ní zaskočí do krámu
-
Jani R.
Když dávám lomítko tak to znamená výběr
,já dělala z krkovice,ale záleží co kdo rád.
A jaká pak já jsem konkurentka
,na to jsou tu jiní
Dělala jsem dnes k obědu a tak jsem vám taky nabídla i když to jde bohužel jen vizuálně
-
no, tak já kotletu!
-
Já myslím, že si můžeš vybrat. Já bych asi volila kýtu
-
Mico75 je myšleno krkovice, kotleta i kýta? Nebo od každého jeden plátek? Koukám, že nezahálíš, Kriste pane, asi bych ani neměla jít spát, co? Drahá konkurentko?
Hezký večer, jinak