Vepřová řezanka

mirca75 Kuchařka: mirca75

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

vepřové maso 4 plátky - (krkovice/kotleta/kýta)
sůl
pepř mletý
sojová omáčka 1 lžíce
worcester omáčka 1 lžíce
rybí omáčka 1/2 lžičky
koření na čínu (nějaké výrazné) 1 lžička
rajčatový protlak 2 lžičky
bílek 1
cibule 2 střední
česnek 6 stroužků,
barevná paprika 1/2
brokolice (pár malých růžic)
pórek 1/2
žampiony 5 ks
jarní cibulka 3 ks
mouka hladká asi 2 lžíce
horký vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky.

  2. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme.

  3. Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc.

  4. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy.

  5. Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne.

  6. Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky.

  7. Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem nebo vodou.

  8. Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem. Podáváme s vař.brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.

Poznámka

Do nakládaného masa lze přidat i malou štamprdličku tvrdého alkoholu - koňak, vodka...(maso pak krásně zkřehne - dělám tak v létě na grilování a maso je vždy fajn a nehrozí, že by bylo jak podešev), ale není nutné jít hned kupovat celou lahev, bez něj to je taky dobré, ale s ním...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 031 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová řezanka

  • rebeka rebeka

    krásný a sympatický receptík;-):-p:-):yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    U nás je zelenina neustále "skladem" v lednici, ale lahvinka se vždy nějako "vypaří";-) Asi jsou špatné uzávěry, nebo už nevím :-O:-p Ale už to voní, bude to dobré i bez "toho-onoho":-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    janko,mirca75 píše, že "lze" přidat štamprličku, určitě za každou cenu být nemusí. Ze mne se taky stane asi alkoholik:-D skoro do všeho jde trochu vína a co s tím zbytkem, že?:-)):-D:-)):-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Janka:-)ten alkohol opravdu,ale opravdu není nutný:-D:-D.Jen je občas příjemné ho trošičku ochutnat-co kdy se náhodou začal kazit?;-):-8:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    už jsem vytiskla a dnes udělám k obědu, jediný problém je ta láhev:-((:-? Nevím, kdo pro ní zaskočí do krámu:-O:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jani R.:-)Když dávám lomítko tak to znamená výběr;-),já dělala z krkovice,ale záleží co kdo rád.:-*A jaká pak já jsem konkurentka:-D,na to jsou tu jiní;-)Dělala jsem dnes k obědu a tak jsem vám taky nabídla i když to jde bohužel jen vizuálně:-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    no, tak já kotletu!:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já myslím, že si můžeš vybrat. Já bych asi volila kýtu:-p;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mico75 je myšleno krkovice, kotleta i kýta? Nebo od každého jeden plátek? Koukám, že nezahálíš, Kriste pane, asi bych ani neměla jít spát, co? Drahá konkurentko?:-D:-)):-D Hezký večer, jinak;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: řezanka z vepřového masa rezanka řezanka recept recept pikantní řezanka recept recept na rezanku řezanka z kýty řezanka z vepřového recepty rezanka recept řezanka řezanka z vepřové kýty řezanka z kuřecího masa rezanky pikantní řezanka recept na veprovou rezanku vepřová kýta řezanka řezanka recepty kuřecí řezanka pikantní vepřová řezanka recepty na řezanku vepřová krkovice recepty

Zapomněl/a jsem heslo