Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štafetky pro mlsouny

Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře uleželé, když se korpus a krém propojí, pak se doslova rozplývají na jazyku.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min + závěrečné odležení

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, + závěrečné odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 253 kJ /
3 885 kcal
Bílkoviny66,54 g
Tuky262,07 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 647 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy310,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme mouku a nakonec ořechy. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři části. Nachystáme tři plechy vyložené papírem na pečení. Na každý plech rozetřeme třetinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 4: Když těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby a ihned vyklopíme na vál a sloupneme opatrně papír. Necháme vychladnout. Takto upečeme všechny tři pláty těsta. Krok 5: Krém připravíme tak, že šlehačem ušleháme pudink v mléce s cukrem. Krok 6: Uvaříme silného "turka" - dáme 2 plné kávové lžičky kávy na 1 dl vody. Odebereme 3 lžíce a vmícháme do pudinku. Šleháme, až je pudink hustý. Krok 7: Pak zašleháme máslo a sypkou porci kapučína (použijeme prášek - nezalévat vodou, použijeme porcované sáčky bez příchuti nebo vrchovatou lžíci kapučína z velkého balení). Krém musí být hladký a pevný. Krok 8: Plát těsta potřeme polovinou krému a položíme na něj druhý plát, který opět potřeme krémem a na závěr zakryjeme posledním plátem. Krok 9: Ostrým nožem nakrájíme obdélníčky, které máčíme v čokoládové polevě. Na alobalu necháme zaschnout a dáme do chladna rozležet.

TIP: Jak na dokonalé štafetky

Zveřejněno 2. 3. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štafetky pro mlsouny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83Mm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štafetky pro mlsouny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83Mm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

mneneznas: Děkuji za odpověď. Ano, vím, že se bílky šlehají v míse s cukrem, ale ta mísa musí být ponořená ve vařící vodě nebo nad tou vodou? Zatím jsem to nikdy nedělala, tak proto se ptám. Děkuji.

satelit: bílky se nešlehají nad párou, ale jen v míse s cukrem

Bílky se šlehají nad párou? Děkuji.

<3 Mňam:-K

Ahojte :) Chtěla bych se zeptat - nemáte někdo recept na jiný kávový krém než je tady uvedený? :) Děkuju :)

Magda:
V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
"Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."

Dobrý den, chtěla bych štafetky udělat na vánoce, jak moc dopředu můžu dělat? Dnes je ještě brzo, nebo jak dlouho vydrží? Děkuji

Amira: Jo aha tak už je to jasné. Děkuji moc možná by autorka měla do popisu raději napsat Creme Ole ale asi to všichni pochopili jenom já ne, ještě jsem s ním nedělala tak to neznám :-D. Ještě jednou děkuji moc a už se těším na novou dávku :-p teda jestli se povede :-O

Aja78: Asi jsi měla "obyčejný" puding, ale tady je v surovinách napsáno "puding bez vaření" a ten se opravdu jen šlehá, nevaří a je to tento
http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...

Laďka: Děkuji moc za radu, nikdy jsem to předtím nešlehala mixerém. Určitě to skusím. Koukala jsem na tu zadní stranu ale našla jsem jen návod jak se puding vaří v mléku. Takže se to prostě nevaří jenom vyšlehá až to bude mít konzistenci krému a až pak zmícha s máslem, chápu to správně :-)

casino:

Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.

Aja78: když čtu váš komentář "nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko ZMÍCHANÉ s pudingem", tak mě napadlo - pokud jste mléko a pudinkový prášek pouze smíchala, tak je jasné že to bude řídké. Mléko s pudinkovým práškem se musí VY/ŠLEHAT (např. ručním mixérem - návod je na zadní straně pudinku), aby to mělo kozistenci pudinku a pak smíchat s máslem.

casino: To množstvo "nastavovadla" je niekedy začiatočníkovi ťažko odhadnúť - vyšľahané maslo je mäkké, šľahaním napenené, až teplé...je ťažké riadiť sa hustotou krému, až v chlade to stuhne.

Aja78:
...máslo nic nenasaje:-))
Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...

Ano tak jsem to pochopila nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko zmíchané s pudingem atd. ale zůstalo mi to dost vodnaté. Jakoby to maslo nenasalo všechnu tu těkutinu. I když jsem to pak namazala do rolády tak byla trochu vláčná. Jinak chuřově je výborný jenom nevím jestli jsem to udělala správně.

Tématické fráze:
štafetky s kávovým krémem, štafetka kávová recept, domácí štafetky, štafetky, kávové štafetky, štafetky recept, krém na štafetky, krém na štafetky, krém na štafetky, recept na štafetky, těsto na štafetky, zakusek štafetka, dezert štafetky, štafetky z bílku, štafetky krém, recept na domácí štafetky, cukrářské štafetky, moučník štafetka, stafetka, dezert štafetka

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, pudink vanilkový bez vaření, máslo, cappuccino, káva, mléko, cukr, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu