Štafetky pro mlsouny

mneneznas Kuchařka: mneneznas

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 51 názorů

Suroviny

10 bílků
200 g moučkového cukru
120 g hladké mouky
80 g mletých vlašských ořechů
Krém je v pracovním postupu.
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme mouku a nakonec ořechy.

  2. Těsto rozdělíme na tři části. Nachystáme tři plechy vyložené papírem. Na každý plech rozetřeme
    třetinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.

  3. Když těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby a ihned vyklopíme na vál a sloupneme opatrně papír. Necháme vychladnout. Takto upečeme všechny tři pláty těsta.

  4. Štafetky plníme kávovým krémem a máčíme v čokoládové polevě. Krém: 1 vanilkový pudink bez vaření Creme Ole, 1 máslo, 1 porce kapučína - použijte prášek - nezalévat vodou (používám porcované bez příchutí, nebo vrchovatou polévkovou lžíci kapučína z velkého balení), 3 lžíce vychladlé kávy (uvařím silného "turka" - dám 2 plné kávové lžičky kávy na 1 deci vody, může být i instantní, ale není tak výrazná chuť krému), 1,5 dl mléka, cukr podle chuti.

  5. Šlehačem pudink ušleháme v mléce s kávou a cukrem, až je hustý a pak zašleháme máslo a porci kapučína. Krém musí být hladký a pevný.

  6. Plát těsta potřeme polovinou krému a položíme na něj druhý plát, který opět potřeme krémem a na závěr zakryjeme posledním plátem.

  7. Ostrým nožem nakrájíme obdélníčky, které máčíme v čokoládové polevě, na alobalu necháme zaschnout a dáme do chladna rozležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 008 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štafetky pro mlsouny

  • sabipupp sabipupp

    <3 Mňam:-K

    Odpovědět

  • terka terka(neregistrovaná)

    Ahojte :) Chtěla bych se zeptat - nemáte někdo recept na jiný kávový krém než je tady uvedený? :) Děkuju :)

    Odpovědět

  • casino casino

    Magda:
    V CUKRÁŘSKÉ TECHNOLOGII stojí psáno:
    "Štafetky jsou výrobkem, které mají trvanlivost 3 dny od výroby."

    Odpovědět

  • Magda Magda(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla bych štafetky udělat na vánoce, jak moc dopředu můžu dělat? Dnes je ještě brzo, nebo jak dlouho vydrží? Děkuji

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    Amira: Jo aha tak už je to jasné. Děkuji moc možná by autorka měla do popisu raději napsat Creme Ole ale asi to všichni pochopili jenom já ne, ještě jsem s ním nedělala tak to neznám :-D. Ještě jednou děkuji moc a už se těším na novou dávku :-p teda jestli se povede :-O

    Odpovědět

  • Amira Amira(neregistrovaná)

    Aja78: Asi jsi měla "obyčejný" puding, ale tady je v surovinách napsáno "puding bez vaření" a ten se opravdu jen šlehá, nevaří a je to tento
    http://www.oetker.cz/oetker_cz/file/debi-7pwk4s.cz...

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    Laďka: Děkuji moc za radu, nikdy jsem to předtím nešlehala mixerém. Určitě to skusím. Koukala jsem na tu zadní stranu ale našla jsem jen návod jak se puding vaří v mléku. Takže se to prostě nevaří jenom vyšlehá až to bude mít konzistenci krému a až pak zmícha s máslem, chápu to správně :-)

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    casino:

    Nie som začiatočník ale ani nejak hodne skusená pekařka ale s týmto postupom som sa stretla prvý krát. Vačšinou sa uvarí puding v mléku necha vychladit a pak zmieša s vyšlahaným maslom. Ja viem že maslo nesaje ale snažila som sa popísat jak to vypadalo aby jste to pochopila.

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Aja78: když čtu váš komentář "nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko ZMÍCHANÉ s pudingem", tak mě napadlo - pokud jste mléko a pudinkový prášek pouze smíchala, tak je jasné že to bude řídké. Mléko s pudinkovým práškem se musí VY/ŠLEHAT (např. ručním mixérem - návod je na zadní straně pudinku), aby to mělo kozistenci pudinku a pak smíchat s máslem.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: To množstvo "nastavovadla" je niekedy začiatočníkovi ťažko odhadnúť - vyšľahané maslo je mäkké, šľahaním napenené, až teplé...je ťažké riadiť sa hustotou krému, až v chlade to stuhne.

    Odpovědět

  • casino casino

    Aja78:
    ...máslo nic nenasaje:-))
    Máslo má po vychlazení ten krém "podržet". Používat tedy kvalitní máslo, raději ČR (některá zahraniční, i když splňují normu 82% tuku, tak jsou "měkčí")
    Když se do vyšlehaného másla přidává "nastavovadlo" (já používám moučné kaše - nejsou tak náchylné k následnému řidnutí krémů) tak se řídit hustotou krému a raději do něj nedávat všechen pudink...

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    Ano tak jsem to pochopila nejdřív jsem vyělehala maslo a pak přidala mleko zmíchané s pudingem atd. ale zůstalo mi to dost vodnaté. Jakoby to maslo nenasalo všechnu tu těkutinu. I když jsem to pak namazala do rolády tak byla trochu vláčná. Jinak chuřově je výborný jenom nevím jestli jsem to udělala správně.

    Odpovědět

  • casino casino

    Aja78:
    Jak tak čtu rcp, tak se krém nevaří...
    Doporučuji napřed vyšlehat změklé máslo a teprve pak, po troškách, zašlehat pudink (samozřejmě aby měl stejnou teplotu jako máslo)

    Odpovědět

  • Aja78 Aja78

    Chtěla bych se zeptat jestli se krém vaří a pak když vychladne tak se přidá máslo nebo se vše zmíchá za studena? Děkuji moc za radu :-)

    Odpovědět

  • lenina lenina

    Musím poděkovat za recept na krém. Je naprosto rychlý a úžasný.:-p Jen nedavám kapucíno a turka dávám i s Logrem. Chuť kávy je výraznější. :-*

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: štafetky s kávovým krémem štafetka kávová recept domácí štafetky štafetky kávové štafetky štafetky recept krém na štafetky krém na štafetky krém na štafetky recept na štafetky těsto na štafetky zakusek štafetka dezert štafetky štafetky z bílku štafetky krém recept na domácí štafetky cukrářské štafetky moučník štafetka stafetka dezert štafetka