Nutriční hodnoty (Zelenina dušená na slanině a zapečená se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 163 kJ / 1 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,12 g |
| Tuky | 106,21 g |
| – nasycené | 51,68 g |
| – nenasycené | 52,91 g |
| –– mononenasycené | 45,19 g |
| –– polynenasycené | 7,72 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 13,01 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 5,03 g |
| Sacharidy | 52,45 g |
| – cukry | 17,45 g |
| ––– laktóza | 1,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| paprika zelená, červená, žlutá | Paprika bílá čerstvá | |
| 4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100-150 g 100-150 g libové slaniny | Špek | 125 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| bylinky podle chuti | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |