Pikantní čalamáda
Suroviny
Porce: 13 sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 16 822 kJ / 4 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,01 g |
Tuky | 59,18 g |
Vláknina | 130,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33,04 g |
Sůl | 81,38 g |
Sacharidy | 746,39 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čalamáda je sladší, proto ji dáváme k jídlu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2021 17:47
magdalenka: Moc ti děkuji.
24. 8. 2021 14:17
Jaromira18: však mne je to jasné...už predtým som písala a o neolúpanej uhorke...(a hranolkoch z nej)
24. 8. 2021 13:59
magdalenka: Magdalenko rozklikni si fotku, kde je to na talířku, nebo ve škopíku, tam je nádherně vidět, že okurka má slupku.
24. 8. 2021 08:49
Jaromira18: Pěkný plátek s tmavším okrajem, to je ono !
24. 8. 2021 08:30
Jaromira18: Veroniko máš pravdu, ta neloupaná okurka je lepší. Já jí také neloupu.
24. 8. 2021 08:27
Helenecka 21: Do čalamády nikdy okurky neloupám, ani když je nakládám.
Veronika.Hrozna:
24. 8. 2021 08:27
Helenecka 21: Autorka v recepte píše o malých hranolkoch, na obr. č. 3 ich aj vidno, sú neolúpané uhorky.
24. 8. 2021 07:50
Helenecka 21: Na tenko se slupkou. Jinak se to rozblemcá a ty okurky jsou pak neviditelné - rozvařené při sterilizaci. Se slupkou zůstanou hezké viditelné plátky v čalamádě.
23. 8. 2021 18:54
Dobrý den, ty okurky se mají oloupat? Děkuji
20. 8. 2019 21:17
Hambro: Omlouvám se, doplnila jsem to. První lžíce oleje dám do malé skleničky a pak už stejně do ostatních podle ní nalévám do sklenic na dno.
Já používám olej Lukana, ale je jedno jaký je.
20. 8. 2019 20:50
Líbí se mi to
Prosím, kolik toho oleje mám dát na dno sklenice? V surovinách to není uvedeno jen v postupu je ...na dno dáme olej...
A myslím, že je jedno jaký olej nebo určitý druh? Děkuji za případné doplnění
20. 8. 2019 12:26
hosta: Stačilo říct a mám to. Dominik studuje školu na počítače, pár vteřin a bylo to hotové.
17. 8. 2019 22:09
Jaromira18: možná není na škodu - píšeš-li z notebooku - v nastavení zapnout kontrolu pravopisu, na podobné hrubky vzniklé třeba přehlédnutím, neznalostí či momentální nepozorností, tě upozorní okamžitě . Je hodně autorů, kterým bych to vřele doporučila
17. 8. 2019 21:03
Eja57: Omlouvám se za chybu.
17. 8. 2019 20:56
JanaDorazinova: Já chybu nehledala, myslela jsem, že myslíš ty růžové rajčata. Omlouvám se vám všem za tu chybu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovocné želé bonbony
Přidáno před 53 minutami

Fazolová směs s bramborem
Přidáno před 2 hodinami

Čachochbili
Přidáno před 5 hodinami

Nanuky z ostružin
Přidáno před 21 hodinami

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Přidáno 19. 5. 2022 10:19

Toust v omeletě
Přidáno 19. 5. 2022 10:17
Právě bylo uvařeno:

Pečené plněné papriky
uvařil/a Jan Nemec
před 18 minutami


Zapečené gnocchi se žampiony, kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou
uvařil/a Petulice
před 22 minutami

Moravanské kuřecí nudličky
uvařil/a Dosire
před 36 minutami

Pomazánka na obložené chlebíčky z vařených brambor
uvařil/a Fitulka
před 55 minutami

Rillettes (rijet)
uvařil/a Fitulka
před 56 minutami

Boršč z Arbatu
uvařil/a Fitulka
před 58 minutami

Jednoduchá bublanina
uvařil/a Panova
před 1 hodinou

Vaječná polévka
uvařil/a jardakupsa
před 1 hodinou

Jihočeská kulajda
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: pikantní čalamáda čalamáda recept čalamáda zeleninová čalamáda recept recepty na čalamády calamada z celeru pikantní zelená rajčata - recept čalamáda ze zelí recept čalamáda z paprik čalamáda ze zelí pikantni calamada se zelim pikantní čalamáda z rajčat recepty - čalamáda recept čalamada s houby čalamáda růžová rajčata pikantní celamada pikantni čalamady calamadu pikantmí čalamáda recept na čalamadu
Suroviny: rajče, okurka čerstvá, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, zelí, cibule, celer, mrkev, voda, ocet, sůl, cukr, bobkový list, koření nové koření, chilli paprika čerstvá, olej
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
41 názorů