Nutriční hodnoty (Zemlbába (žemlovka) po našem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 639 kJ / 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 18,84 g |
| – nasycené | 7,73 g |
| – nenasycené | 7,45 g |
| –– mononenasycené | 6,20 g |
| –– polynenasycené | 1,25 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 349 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 25,55 g |
| – cukry | 24,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 veka | Veka | |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| šťáva z citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 pudinkový prášek | Puding v prášku | |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| jablka (podle každého) | Jablko čerstvé | |
| rozinky namočené v rumu | Rozinky | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| (jahody, borůvky, ostružiny apod.) | Ostružiny čerstvé | |
| škrob | Bramborový škrob | |
| meduňka | Máta peprná list čerstvá |