Nutriční hodnoty (Brokolicová bramboračka houbovačka - polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 233 kJ / 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,50 g |
| Tuky | 9,80 g |
| – nasycené | 5,57 g |
| – nenasycené | 3,82 g |
| –– mononenasycené | 2,71 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 21,95 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 90 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 18,08 g |
| – cukry | 10,58 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 1 ks většího řapíku z řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2-3 2-3 brambory, dle velikosti | ||
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 plnější lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku, dle chuti | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| vývar | Vývar hovězí | |
| celerová nať (nebo petrželová, majoránka, dle chuti) | Petržel nať čerstvá |