Nutriční hodnoty (Spaghetti alla Carbonara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 12 642 kJ / 3 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 191,24 g |
| – nasycené | 89,98 g |
| – nenasycené | 75,10 g |
| –– mononenasycené | 64,10 g |
| –– polynenasycené | 11,00 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 3,29 g |
| Sůl | 8,07 g |
| Sacharidy | 208,50 g |
| – cukry | 16,60 g |
| ––– laktóza | 10,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g špaget | Špagety pšeničné | 300 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |
| 100 g 100 g slaniny (nebo špeku) | Špek | 100 g |
| pažitka (nebo naťová petržel) | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |