Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané ředkvičky

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 6. 2012 18:21

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 228 kJ / 294 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky0,14 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy69,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou vynikající zdravá chuťovka místo nakládaných okurek. Tím, že je nevaříme, neztratí své vitamíny.

Jako každá jiná zelenina i ředkvička obsahuje mnoho cenných látek – bílkovin, lipidů, také sacharidy a pochopitelně vlákninu. Z minerálních látek je to zejména vápník, fosfor, železo, síra, draslík aj. Bohatá je také na vitamin C, kyselinu listovou a obsahuje nezanedbatelné množství vitaminu B. V těle člověka působí antibakteriálně, zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku, usnadňuje odkašlávání (díky obsahu hořčičných olejů). Mezi její další pozitivní účinky patří snižování cholesterolu, odstranění zácpy a plynatosti.

Kyselina listová podporuje správnou krvetvorbu a vyrovnává některé chemické procesy v mozku, čímž přispívá k udržení emoční rovnováhy. Sirné silice ulevují od infekcí trávicího traktu a pozitivně ovlivňují střevní peristaltiku. Draslík má příznivý vliv na zdraví srdečního svalu, vápník zase podporuje tvorbu kostí a chrupavek. Karoten pomáhá udržet zdravé oči a přispívá ke zdravému zbarvení kůže. Bylo dokonce vědecky prokázáno, že ředkvičky dokážou působit proti vzniku kamenů ve žlučových a močových cestách. Ředkvičky jsou také vhodné při dietách spojených s redukcí tělesné hmotnosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

keltika keltika

21. 7. 2021 19:54

dokonalé, pikantní - za mě lepší, než nakládané okurky. Dělala jsem už před rokem - na ochutnání. Letos už v plné palbě, postupně, jak dozrávají - ale už dělám sobecky do malých skleniček - jako dárky na vyžebrání přátel. Doporučuji :yes:. Dovolila jsem si přidat fotečku

Mizera Mizera

19. 5. 2021 12:42

Nazdar lidi , tak už se na tom pracuje , uvidíme , pak napíšu ...:-O:-O

modriblesk modriblesk

25. 7. 2018 14:38

Iness: výborný recept,nic jsem neubíral ani nepřidával .Nechal jsem ho podle vás .podával jsem ho jako přílohu k francouzým bramborám.děkuji moc dobré a jednoduché:yes:

modriblesk modriblesk

25. 7. 2018 14:28

Byl jsem myle překvapen.kdybych měl deset pa<3lcu zvedl bych je všechny.Mám rád jednoduché recepty:yes:

Alzbetina Prk.

15. 12. 2016 17:41

Je to úplně super pochoutka! Našla jsem v lednici svazek zapomenutých ředkviček, naštěstí byly s natí, takže nezvadly a padnul mi do oka tenhle recept. Zalila jsem je bzeneckým nálevem, co mi zbyl z léta od okurek. Ředkvičky jsou krásně nasáklé nálevem, ale přitom křupavé. Určitě by to dobře fungovalo i s bílou nebo černou ředkví. <3

Tonda

3. 10. 2016 17:29

Není 5 česneků na 10 ředkviček trochu moc? Je v chuti cítit něco víc než česnek? Tonda

Světlana

4. 6. 2015 09:00

Já jsem řekvičky zalila horkým lákem,zavíčkovala.Obrátila dnem zhůru a vydrželi dlouho

Manka47

23. 5. 2015 10:51

Opět nakoupené v akci, opět naložené,opět zásoba v lednici a opět vynikající chuťovka. :-)):-p:-p Opravdu jsou moc dobré.:-)):-)):-)):-))

Zdena z JM

19. 5. 2014 10:09

Tak jsem po 3 dnech ochutnala a je to opravdu chuťovka:-p.Jen bych nálev víc osladila a vidím,že podle komentářů nejsem sama.Asi do každé skleničky přidám trochu cukru.Výborný nápad,jak zužitkovat nadúrodu ředkviček.:-)

Zdena z JM

15. 5. 2014 09:27

Ředkvičky jsou naložené a už se těším,že za 3 dny ochutnám.Moc jsem na to zvědavá.;-)

Koubkova Koubkova

27. 3. 2014 07:51

10 ředkviček na 1 litr vody se mi zdá hodně nálevu, já bych zkusila raději jen 2 skleničky ,ale nevím ten poměr.:-8

jakeline

29. 9. 2013 14:18

Ted jsem zkusila uvidím jak budou chutnat:-K:-?

savlinka savlinka

10. 2. 2013 12:24

tak to musím letos udělat:yes::yes::yes:jinak máš ode mě sz;-)

Iness Iness

18. 11. 2012 21:32

Manka47:To jsem moc ráda, že tak chutnají;-).

Manka47

18. 11. 2012 21:14

Již po několikáté nakládám takto řrdkvičky. Vždy jak mají v Albertu akci /za 4,90/, tak nakoupím a naložím, a mám stále v lednici zásobu a jen si pěkně pochutnávám.:-p:-)):-)) Jsou vynikající.:-p:-)):-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ředkvičky ředkvičky recepty naložené ředkvičky nakládání ředkviček recepty z ředkviček redkvicky recept ředkvičky v nalevu ředkvička nakládaná ředkev co z ředkviček ředkvičky s česnekem recepty ředkvičky ředkvička recept jak naložit ředkvičky co obsahuje ředkvička recept na ředkvičky recepty na redkvicky recepty z ředkvičky nakládaná ředkev recept recept redkvicky

Suroviny: ředkvičky, česnek, pepř celý, ocet, voda, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBXk