Nutriční hodnoty (Italské jarní rizoto (Risotto primavera))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 11 799 kJ / 2 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,88 g |
| Tuky | 118,20 g |
| – nasycené | 70,59 g |
| – nenasycené | 41,06 g |
| –– mononenasycené | 33,54 g |
| –– polynenasycené | 7,52 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 12,50 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 2,22 g |
| Sůl | 5,62 g |
| Sacharidy | 338,03 g |
| – cukry | 6,93 g |
| ––– laktóza | 2,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 400 g |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 100-150 ml 100-150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 750 ml 750 ml zeleninového vývaru (mrkev, petržel, celer) | Vývar zeleninový | 750 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst vyloupaného hrášku | Hrášek zelený | |
| 500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| 3 3 karotky střední velikosti | Mrkev čerstvá | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g parmezánu | Parmezán | 50 g |
| listová petržel (nebo pažitka) | Petržel kořenová čerstvá | |
| 80 g 80 g sušené šunky (nemusí být) | Pršut | 80 g |