Nutriční hodnoty (Kohout na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 216 kJ / 3 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,84 g |
| Tuky | 272,02 g |
| – nasycené | 140,58 g |
| – nenasycené | 127,76 g |
| –– mononenasycené | 109,08 g |
| –– polynenasycené | 18,69 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 111,24 g |
| Cholesterol | 354 mg |
| Sodík | 4,92 g |
| Sůl | 12,60 g |
| Sacharidy | 117,01 g |
| – cukry | 60,18 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kohout /použili jsme stehna a prsa, zbytek šel do vývaru / | Kuře | |
| 1 l 1 l kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 1000 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 4 řapíky 4 řapíky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 2000 g |
| 2 lžičky 2 lžičky povidel | Povidla | 10 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| bylinky - tymián nejlépe čerstvý | Petržel nať čerstvá | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 250 g 250 g uzené slaniny vcelku | Špek | 250 g |
| 1 1 čtvrtinu bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku | Pyré z červených rajčat | 60 g |