Nutriční hodnoty (Dančí guláš s hovězím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 810 kJ / 2 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 245,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,68 g |
| Tuky | 43,87 g |
| – nasycené | 9,25 g |
| – nenasycené | 31,21 g |
| –– mononenasycené | 24,23 g |
| –– polynenasycené | 6,98 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 87,20 g |
| Cholesterol | 560 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,58 g |
| Sacharidy | 215,67 g |
| – cukry | 150,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa (přední, zadní, plec, atd.) | Hovězí kýta | 500 g |
| 500 g 500 g dančího masa (zvěřinového dle možnosti) | Daněk kýta | 500 g |
| 1000 g 1000 g cibule | Cibule čerstvá | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř - celý i mletý | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| kmín | Kmín | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| 250 g 250 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 250 g |
| 200 g 200 g sterilované papriky | Paprika červená sterilovaná | 200 g |
| 250 g 250 g kapie - čerstvé | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 100 g 100 g sušených švestek | Švestky sušené | 100 g |
| 100 g 100 g sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | 100 g |
| 120 g 120 g vepřového sádla/oleje | ||
| 4 l 4 l vody | Voda | 4000 ml |
| 2 2 x varná nádoba (3-5 l) |