Nutriční hodnoty (Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 924 kJ / 2 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,28 g |
| Tuky | 48,68 g |
| – nasycené | 5,19 g |
| – nenasycené | 40,37 g |
| –– mononenasycené | 25,16 g |
| –– polynenasycené | 15,22 g |
| ––– omega 3 | 3,61 g |
| Vláknina | 83,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,87 g |
| Sůl | 18,15 g |
| Sacharidy | 417,50 g |
| – cukry | 298,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 kg 2,5 kg vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 2500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 200 ml 200 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 200 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 15 g 15 g zázvoru | Zázvor sušený | 15 g |
| 3 lžíce 3 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vinného octa (nebo jablečného octa) | Ocet vinný bílý | 30 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 45 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce uzené papriky | Paprika uzená | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce soli (nejlépe uzené) | Sůl mořská | 15 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 větvičky 2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| čerstvě mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| chilli paprička (dle chuti) | Chilli paprička čerstvá |