Nutriční hodnoty (Mrkvový koláč se švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 087 kJ / 4 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,30 g |
Tuky | 157,71 g |
– nasycené | 60,33 g |
– nenasycené | 89,93 g |
–– mononenasycené | 68,68 g |
–– polynenasycené | 21,25 g |
––– omega 3 | 5,53 g |
Vláknina | 23,93 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 598,53 g |
– cukry | 271,12 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 mrkve - cca 150 g | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 2 menší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
6 lžic 6 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 66 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 42 g |
1 balení 1 balení vanilínového cukru | Cukr vanilkový | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
švestky | Švestky čerstvé | |
skořice | Skořice ceylonská | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový |