

Bezkonkurenční králík
Suroviny 4-5 porcí
- 1 naporcovaný králík
- 1 - 2 zelené papriky
- Marináda:
- 2 dl vody
- 2 dl oleje
- lžička pepře
- lžička mleté papriky
- 5 stroužků česneku
- 2 velké cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce kečupu
- špetka chilli
- lžička tymiánu
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
Všechny přísady na marinádu smícháme a králíka do ní naložíme přes noc.
Druhý den králíka pečeme i s marinádou, pokud jí máme hodně, tak ji tam nedáváme všechnu. Popřípadě marinádou pak podléváme.
Králíka posypeme nakrájenou paprikou na proužky. Pečeme tak 2 hodiny, aby byl králík krásně měkoučký. Podáváme s brambory, může být i rýže.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezkonkurenční králík
-
Renáta: peču vše na 200°C
-
Jak dlouho a na kolik stupnů?
-
Super, výpek rozmixovat a přidat něco kysané smetany pro spojení chutí. Nemá to chybu.
-
Moji kluci se po něm rozplývali
Opravdu chutné
-
Petra Stejskalová: bEZKONKURENČNÍ KRALIK RECEPT tAK NÁM PROSÍM NAPÍŠTE TEN MNOHEM LEPŠÍ RECEPTIK.DIKY
-
Ještě k tomu přidám kořenovou zeleninu, tak uvidím. Díky Jaruška
-
kdyby jste měli zájem mam králiky.jinak jsem to delal dnes a opravdu luxus.604450301sms
-
Opravdu bezkonkurenční,nemá chybu
-
Právě jsem ho naložila,určitě bude zítra super
-
Výborné ,masičko krásně šťavnaté a výpek s bramborami jedna báseň
-
Jo, je to dobrý, ale jedli jsme i mnohem lepší.
-
Dnes jsme zkoušeli a bylo to báječné,děkuji za receptík.
-
No,tenhle recept taky nevypadá špatně. Dnes jsem naložila králíka do marinošky a zítra se peče
máme na mražáku ještě jednoho,tak příště zkusím tento postup
-
rebeka:kuře jsem zkusila a šlo to.Zkusit třeba.hana143
-
Výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!