Krkovička po znojemsku

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

800 g vepřové krkovice bez kosti (vcelku či plátky)
sůl
pepř
sladká paprika
olej
200 ml smetany na vaření
4 kyselé okurky
3 cibule
2 lžíce hladké mouky
0,5 l vývaru či 1 masox)
0,5 l vody
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Do výpeku dáme osmažit kolečka cibule, jakmile zezlátnou, přidáme 2 nahrubo nastrouhané okurky, krátce podusíme, zaprášíme moukou, orestujeme a podlijeme vývarem. Pokud není vývar, podlijeme vodou a přidáme masox.

  3. Směs necháme 10 min. provařit, přidáme smetanu a 2 okurky nakrájené na kolečka a opět necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem.
    Podáváme s opečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 249 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička po znojemsku

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ivanko, to je zase bomba - krkovici dělávám s různými omáčkami, ale se znojemskou né, tak co nejdříve napravím:-D:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Lidunko, to jsi mě moc potěšila :-K...jeden uvařený recept potěší víc než 50 bodů ;-):yes:
    jsem ráda, že vám taky chutnalo :-)

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka

    Ivi včera mě Tvůj recept natolik zaujal, že jsem ho dnes spáchala:-D Úžásná a hlavně celkem rychlá mňamka, přidávám do oblíbených a samozřejmě bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňam :-p :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    sem si řikala, zda ta naše indiánka nemá ruce v sádře, že tu od ní nevidím žádný překvápko:-S...joo..prdlajs...vono to bylo krapítek schovaný:-))...a zasejc dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krása:-):yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Pajaska Pajaska

    Jó, tak okurky v sosíku či omáčce ano.:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Znojmo, vitím tě dnes dvojmo...:-D:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    děkuji všem za moc milé komentáře :-K, budu ráda, když vyzkoušíte také ;-)

    Odpovědět

  • dancattt dancattt

    teda Ivi, fotky krása :-K jsem ze Znojma, ale tohle jídlo jsem nikdy moc nemusela, ale od tebe to vypadá tak krásně, že to určitě zkusím uvařit i sama :yes: :-D

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Krásný receptík:-p:-D a foto bezkonkurenční:yes::yes::yes::-K a 13 bodík je tam:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ivi:-Ktradičně jedna báječná inspirace co stojí za vyzkoušené variace:-p:yes:;-)12.bodík je tam přece:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také si ráda hraju s klasikou...Přesně tohle - udělat z původního pokrmu, který naše babičky vařily či dusily dvě až tři hodiny (hovězí vývar nepočítaje), téměř minutkovou záležitost...to mě baví. :-)+:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřové po znojemsku vepřový plátek po znojemsku vepřové plátky po znojemsku vepřová krkovička krkovicka recepty z krkovičky hovězí krkovice veprova krkovicka recepty co udělat z krkovičky vepřové maso po znojemsku krkovička recepty hovězí krkovice recept po znojemsku hovězí po znojemsku maso po znojemsku vepřová po znojemsku vepřová krkovice po znojemsku co udělat s krkovičky roštěná z krkovičky hovězí krkovice recepty

Zapomněl/a jsem heslo