Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička po znojemsku

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 802 kJ /
1 865 kcal
Bílkoviny173,37 g
Tuky109,77 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy42,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 2: Do výpeku dáme osmažit kolečka cibule, jakmile zezlátnou, přidáme 2 nahrubo nastrouhané okurky, krátce podusíme, zaprášíme moukou, orestujeme a podlijeme vývarem. Pokud není vývar, podlijeme vodou a přidáme masox. Krok 3: Směs necháme 10 min. provařit, přidáme smetanu a 2 okurky nakrájené na kolečka a opět necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem.
Podáváme s opečenými bramborami.

Zveřejněno 24. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkzw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkzw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Ivanko, to je zase bomba - krkovici dělávám s různými omáčkami, ale se znojemskou né, tak co nejdříve napravím:-D:yes:

:-p:yes::yes::-K

Lidunko, to jsi mě moc potěšila :-K...jeden uvařený recept potěší víc než 50 bodů ;-):yes:
jsem ráda, že vám taky chutnalo :-)

Ivi včera mě Tvůj recept natolik zaujal, že jsem ho dnes spáchala:-D Úžásná a hlavně celkem rychlá mňamka, přidávám do oblíbených a samozřejmě bodík:yes::-K

Mňam :-p :yes:

sem si řikala, zda ta naše indiánka nemá ruce v sádře, že tu od ní nevidím žádný překvápko:-S...joo..prdlajs...vono to bylo krapítek schovaný:-))...a zasejc dobrota:-p:yes:

Krása:-):yes:

:-p:yes:

Jó, tak okurky v sosíku či omáčce ano.:-p:yes:

Znojmo, vitím tě dnes dvojmo...:-D:yes:

děkuji všem za moc milé komentáře :-K, budu ráda, když vyzkoušíte také ;-)

teda Ivi, fotky krása :-K jsem ze Znojma, ale tohle jídlo jsem nikdy moc nemusela, ale od tebe to vypadá tak krásně, že to určitě zkusím uvařit i sama :yes: :-D

Krásný receptík:-p:-D a foto bezkonkurenční:yes::yes::yes::-K a 13 bodík je tam:yes:

Ivi:-Ktradičně jedna báječná inspirace co stojí za vyzkoušené variace:-p:yes:;-)12.bodík je tam přece:yes:

Také si ráda hraju s klasikou...Přesně tohle - udělat z původního pokrmu, který naše babičky vařily či dusily dvě až tři hodiny (hovězí vývar nepočítaje), téměř minutkovou záležitost...to mě baví. :-)+:yes:

Tématické fráze:
vepřové po znojemsku, vepřové plátky po znojemsku, vepřový plátek po znojemsku, vepřové maso po znojemsku, vepřová krkovička, krkovicka, recepty z krkovičky, hovězí krkovice, co udělat z krkovičky, veprova krkovicka recepty, krkovička recepty, hovězí krkovice recept, hovězí po znojemsku, po znojemsku, maso po znojemsku, vepřová krkovice po znojemsku, vepřová po znojemsku, co udělat s krkovičky, roštěná z krkovičky, hovězí krkovice recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, olej, smetana na vaření, okurky sterilované, cibule, mouka hladká, vývar, voda

Přidat fotografie receptu