Nutriční hodnoty (Jáhlový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 825 kJ / 2 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,75 g |
| Tuky | 110,73 g |
| – nasycené | 40,67 g |
| – nenasycené | 68,25 g |
| –– mononenasycené | 54,30 g |
| –– polynenasycené | 13,95 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 23,28 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 5,02 g |
| Sůl | 12,53 g |
| Sacharidy | 199,31 g |
| – cukry | 17,75 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jáhel | Jáhly | 250 g |
| 12 ks 12 ks sušených rajčat naložených v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 250 g 250 g sýru feta (lze nahradit i tvrdším balkánem) | Sýr feta | 250 g |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
| 1 lžička 1 lžička provensálského koření (rozdrtit v hmoždíři) | Provensálské koření | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá |