Nutriční hodnoty (Pissaladière - slaný cibulový koláč s ančovičkami a olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 754 kJ / 3 048 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 74,50 g |
| Tuky | 81,20 g |
| – nasycené | 47,30 g |
| – nenasycené | 30,18 g |
| –– mononenasycené | 23,06 g |
| –– polynenasycené | 7,12 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 76,60 g |
| Cholesterol | 216 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 476,24 g |
| – cukry | 105,84 g |
| ––– laktóza | 10,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 200 ml 200 ml mléka nebo vody | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
| 80 g 80 g rozpuštěného másla nebo oleje | Máslo kravské | 80 g |
| lžička lžička medu nebo cukru do kvásku | Med nepasterovaný | |
| 1 kg 1 kg cibule | Cibule čerstvá | 1000 g |
| 2 KL 2 KL cukru | Cukr bílý | 10 g |
| sůl, pepř, tymián | Tymián sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| ančovičky - filety filety | Ančovičky v oleji | |
| černé olivy | Olivy čerstvé zralé |