Nutriční hodnoty (Jablková buchta s čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 583 kJ / 4 442 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,44 g |
| Tuky | 209,23 g |
| – nasycené | 113,70 g |
| – nenasycené | 81,92 g |
| –– mononenasycené | 59,81 g |
| –– polynenasycené | 22,11 g |
| ––– omega 3 | 3,10 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 980 mg |
| Sodík | 897 mg |
| Sůl | 2,71 g |
| Sacharidy | 532,50 g |
| – cukry | 280,47 g |
| ––– laktóza | 14,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jablek nastrouhaných nahrubo | Jablko čerstvé | 500 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 150-200 g 150-200 g cukru (podle kyselosti jablek) | Cukr bílý | 175 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 g 150 g rozpuštěného másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 100-150 ml 100-150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 60 g 60 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 g 100 g hořké nebo mléčné čokolády | ||
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| plátky mandlí | Mandle loupané |