Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Děrovaná buchta

Děrovaná buchta je vláčný moučník, který překvapí nejen svou netradiční strukturou, ale i dokonalou chutí. Do děr se zapracuje hedvábně jemný krém, který se vpije do těsta a vytvoří neodolatelně vláčnou strukturu.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 201 kJ /
4 589 kcal
Bílkoviny91,49 g
Tuky145,80 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 512 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy714,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 160 °C (horkovzduch). Krok 2: Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Krok 3: Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 25 minut do růžova. Zkoušíme špejlí. Potom necháme částečně vychladnout. Krok 5: Na krém ušleháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme v teplém mléce rozpuštěnou čokoládu. Šleháme, až vznikne řídký krém. Krok 6: Pak obráceným koncem vařečky naděláme hustě díry do vychladlé buchty (nemusí být studená). Krok 7: Krém pomalu a pečlivě zatíráme po povrchu do vzniklých děr. Nejlépe to jde gumovou stěrkou nebo plochým nožem. Krok 8: Nakonec můžeme (není to nutné) posypat sekanými ořechy, mandlemi nebo kokosem a dáme vychladit.

TIP: Jak krájet moučníky s krémem nebo polevou

Zveřejněno 21. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

I do těsta můžeme přidat ořechy, mandle, rozinky, ale pak snížíme o toto množství váhu mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Děrovaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Děrovaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:yes:
Tak jsem se do toho dneska pustila a buchta je vynikající :-p . Hned mi zmizel plech a sem donucena péct znovu :) takže chválím a dávám bodíka :-K

super buchta,jen sem teda mela moc ridky krem a spis se to vpilo do buchty ale nevadi i tak je moooc dobra,pridavam bodik:yes:

Buchta nemá chybu, je fakticky úžasná! Dělala jsem ji na přání rodiny už několikrát a vždy rychle zmizela. Také doporučuji do krému použít máslo místo Hery. Díky za super tip!!;-)

Bibinka: A toto je co, cenzura? Každý snad může napsat svůj názor.

Těsto je moc hutné, není nadýchané. Nic moc :no:

Včera jsem buchtu upekla a je vážně výborná. Jen příště musím udělat více krému, ale i tak...zaslouží si bod!:-)

Piekla som, bola úžasná, len odporúčam určite použiť čerstvé maslo, nie margarín Heru - potom je tá chuť fantastická...
Pridávam bodíky:-):yes::yes::yes:

Helo, tuhle buchétku musím pochválit:yes: Je moc dobrá, rychle připravená, dělala jsem z poloviční dávky v koláčové formě. Jediná změna je, že je krém rozetřený po povchu, takže u mě děrovaná není:-)) Přidávám +:-K

Buchtu jsem upekla a jen se po ní zaprášilo.Krému ale příště udělám více.Když jím v tekutém stavu polijete buchtu ,krásně se nasákne.:-p

s.bublinka 4. 9. 2009 18:56
Zrovna jsem tento koláč upekla a čekáme až dochladne;-)
Už jsem velice ocenila že je to rychlovka, takže věřím že bude chutnat!!!:-*

Edito Nowáková(neregistrovaná), každému chutná něco jiného, ale jíst to nemusíš, nebo tě někdo nutí:-?:-?:-?;-)

Edita Nowáková 23. 8. 2009 08:51
Nic horšího jsem nejedla;-(;-(;-(

Marcela Sobotková 1. 4. 2009 06:59
Zdravim vás tento recept jsem vyzkoušela a neni ani tak pracný a všem moc chutnal

Tak jsem zkusila tento koláš.Zatím z pul dávky.Vždycky to dělám když je něco nového.Přijela dcera s vnukem a kdyby byly plechy dva asi by to nestačilo.DOBRÉ:yes:

Tak jsem dokončila tuhle buchtu,vypadá dobře a chutnat bude určitě taky,jenom mi vyšlo méně krému na povrch,ale jinak dávám za jedna:-p:-O

Tématické fráze:
děrovaná buchta s čokoládou, dírkovaná buchta, děrovaná buchta s pudinkem, buchta s ledovými kaštany, buchta z ledových kaštanů, dírovana buchta, štouchana buchta, šťouchaná hrnková buchta, děrovaný koláč, ledová buchta, děravá buchta, dirkovaná buchta s pudinkem, buchta z kaštanu, ledové kaštany buchta, recept na děrovanou buchtu, buchta ledové kaštany, buchta s kaštany, buchta s pudinkem děrováná, krém z ledových kaštanů, dirkovaný koláč

Suroviny:
cukr krupice, vejce, mléko, cukr vanilkový, olej, kypřící prášek do pečiva, mouka polohrubá, ořechy, mandle, kokos, máslo, cukr moučkový, kakao, mléko, tyčinka ledové kaštany

Přidat fotografie receptu