Nutriční hodnoty (Těstoviny se sušenými rajčaty, parmezánem a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 558 kJ / 2 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,64 g |
| Tuky | 80,28 g |
| – nasycené | 41,09 g |
| – nenasycené | 17,95 g |
| –– mononenasycené | 15,87 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 20,86 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,59 g |
| Sůl | 6,45 g |
| Sacharidy | 392,70 g |
| – cukry | 24,53 g |
| ––– laktóza | 4,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oblíbených těstoviny (nejlépe se mi v tomto receptu osvědčily Ferfalle) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 190-200 g 190-200 g sušených rajčat nakládaných v oleji (např. Franz Josef) | Rajče červené sterilované | 195 g |
| 2 stroužky 2 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušené bazalky | Bazalka sušená | 2.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř 4 barev z mlýnku | Pepř barevný mletý | |
| 150 g 150 g strouhaného parmezánu | Parmezán | 150 g |
| hrst lístků lístků čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá |