Nutriční hodnoty (Jablečné makové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 31 463 kJ / 7 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,75 g |
| Tuky | 370,08 g |
| – nasycené | 54,75 g |
| – nenasycené | 277,82 g |
| –– mononenasycené | 175,66 g |
| –– polynenasycené | 102,16 g |
| ––– omega 3 | 18,11 g |
| Vláknina | 62,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 823 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 892,00 g |
| – cukry | 625,83 g |
| ––– laktóza | 15,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 450 g 450 g krystalového cukru | Cukr bílý | 450 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 150 g 150 g celého máku | Mák modrý | 150 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 150 g 150 g čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 150 g |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |