Boloňské špagety

www.toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 84 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

Pro 3 osoby
250g špaget
sůl
Nyní v akci
1 cibule
Nyní v akci
3 lžíce oleje
Nyní v akci
300g vepřového masa (nebo hovězí maso)
70g rajského protlaku
stroužek česneku
špetka pepře
lžíce másla
70g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špagety připravíme podle návodu. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, mladé hovězí nebo libové vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce.

  2. Utřeme stroužek česneku a spolu s rajským protlakem přidáme na pánvičku. Znovu dusíme do měkka. Podléváme vývarem nebo vodou.

  3. Uvařené špagety promícháme se syrovým máslem a položíme na talíř. Střed talíře vyplníme dušeným masem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boloňské špagety

  • jankohrasko jankohrasko

    Rychlý ,chutný recept-děkujem.

    Odpovědět

  • Magdalena Zichová Magdalena Zichová(neregistrovaný)

    bylo to výborné byly to ty nejlepší špagety které jsem kdy jedla:yes::-):-p;-):-8:-*:-D:-))

    Odpovědět

  • janka2002 janka2002(neregistrovaný)

    zkusili jsme tvůj recept a je lepší než babiččin :-D tak děkujeme pchutnali jsme si
    a bylo to moc dobré tak ještě jednou děkujeme za ten recept.........:-D

    Odpovědět

  • Ufonek Ufonek

    Výborná rychlá omáčka.:yes: Už jí vařím po druhé. Doma všem chutnala.:-D

    Odpovědět

  • zuzka zuzka(neregistrovaná)

    Výborná omacka na spageti:yes: opravdu jsem si pochutnala:-)

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Zdeněk Polreich není žádný vzor. Jak slintal o tom, že svíčková je samá mouka, tak u mne skončil. Myslím, že mouka do svíčkové nepatří, anebo jen trochu na zakludku, ale opravdu jen trochu. Jestli se použije dostatek zeleniny, tak mouka není třeba. A Halali může použít na Svíčkovou jen kretén.

    Odpovědět

  • Barcccaaa Barcccaaa

    Ahoj:-), vyzkoušela jsem a povedlo se recept je rychlý a jednoduchý.Výborný tip na rychlou a zároveň chutnou večeři;-). Takže přidávám bodík:yes:...

    Odpovědět

  • Falli Falli

    S Itálií to sice moc společného nemá, ale i tak jsou velice chutné:-) Dělám je podobně, akorát je dělám z mletého a přidávám ještě pórek a chutnají všem:-p

    Odpovědět

  • Jana K Jana K(neregistrovaný)

    Tak jelikož špagety mám ráda zkusila jsem a chutnali :-) jedný z těch lepších taky na http://www.inkucharka.cz/recept/10-bolonske-spaget...

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Přiznám se, že já je dělám spíš takhle http://www.kucharka-recepty.com/bolonske-spagety-9... čili s loupanými rajčaty a bílým vínem navíc, ale také jsem začínal jako vy jen s protlakem.

    Sice se často uvádí, zvláště u nás, že to či ono je jediný povolený recept na boloňské špagety, ale není to pravda. Stačí si přečíst http://en.wikipedia.org/wiki/Bolognese_sauce Existuje mnoho variací dnes na boloňskou omáčku a ani sami italové nemají určenou jedinou pravou.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eliza:Oni něktří ti anonymové vlastně jsou anonymní pouze proto, že se za názor jako neanonymní neboli registrovaní stydí:-S

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    1974andrea: Jsou tu takové komentářové "skvosty":-D Nejraději mám ty od anonymů, co se ničím nepředvedli...Tak nějak nechápu jejich potřebu vyjádření, i když nepopírám, že na to mají právo. Ovšem vždy jsem si vážila názorů těch, kteří něco umí a nebo jdou alespoň se svou kůží "na trh", než anonymních blábolilů, kteří se opováží pouze vykřikovat svoje moudra z davu...;-):-*

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eliza:Eli, kdes to vyhrabala?:-D Teď jsem se teda taky pobavila některými komentáři;-). Dělám špagety různě, z mletého masa s rajčaty, paprikami ... nebo s kořenovou zeleninou, rajčaty a masem, ale pořád si myslím, že pokud chtějí lidé nazvat boloňskou omáčku opravdu Boloňskou, měli by se držet originálního receptu. Jinak ať si vaří leccos, nazývat by se to tak nemělo:-)). Neříkám taky ovšem, že tenhle pokrm není dobrý;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ovšem úplně nejhorší je komentář Zběratele (to Z jen opisuji, nikdy bych ho nenapsala), který se rozhořčuje nad neznalostí italské kuchyně a neumí napsat česky správně slovo...Obrací se mi žaludek z jeho písemného projevu (piré, Český stil...:-(( ), nikoli z receptu, ten není špatný, jen neodpovídá klasice. Ale chtěla bych vidět toho, komu by nechutnalo, pak asi neumí vařit (tvrdý sýr není specifikovaný, každý si může dát podle své volby).

    Odpovědět

  • 3 3(neregistrovaný)

    Morrigen:Musím jen souhlasit, všichni tu řeší blbosti. SWvíčkovou také každý dělá jinak a nikdo se nad tím nepozastavuje!!!!!!!!!!!!!! Hoďte se do klidu. Někteří lidi jsou za takový jednoduchý receptm rádi. Já špagety miluju a tento recept je skvělý a co že to není origoš recept?! Hlavní je že chutná!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo