Nutriční hodnoty (Cizrnové kuličky v rajčatové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 032 kJ / 1 203 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,76 g |
| Tuky | 38,41 g |
| – nasycené | 5,20 g |
| – nenasycené | 31,30 g |
| –– mononenasycené | 20,73 g |
| –– polynenasycené | 10,56 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 100,02 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 109,24 g |
| – cukry | 28,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g cizrny | Cizrna | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 75 ml 75 ml vody | Voda | 75 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička římského kmínu, kurkumy, chilli, mletého koriandru, mletých hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 5 g |
| 300 g 300 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 300 g |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (nebo řepkového) | Olej olivový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrst hrst čerstvé bazalky (nebo sušené) | Bazalka čerstvá |